ESTÜ'den Haberler

ESTUBIO Takımımıza BIOGATE Yarışmasında İkincilik Ödülü

İTÜ Moleküler Biyoloji ve Genetik bölümü öğrencileri tarafından 19-20 Ağustos 2023 tarihlerinde İstanbul Teknik Üniversitesi Süleyman Demirel Kültür Merkezinde organize edilen BIOGATE yarışmasında Malzeme Bilimi ve Mühendisliği öğretim üyesi olan Dr. Öğr. Üyesi Mert GÜL danışmanlığında ve Malzeme Bilimi ve Müh. 1. sınıf öğrencisi Nurseda YILMAZ, Malzeme Bilimi ve Müh. 1. sınıf öğrencisi Nilay KISACIK, Kimya Müh. 2. sınıf öğrencisi Eylül Öykü KUZEY, Kimya Müh. 2. sınıf öğrencisi Sinem ÇAVUŞLUOĞLU, Elektrik-Elektronik Müh. 3. sınıf öğrencisi Hasan BUDAK ve Bilgisayar Müh. 3. sınıf öğrencisi Ömer ŞENTÜRK'ten oluşan ESTUBIO takımımız Meme kanserinin erken teşhis ve tanısında kullanılabilecek sensörlerin tasarımı konusunda çalışarak "Designing an Graphene Oxide Coated QCM Immunosensor to detect HER2 Analyte for the Early Stage Breast Cancer Detection" çalışmasıyla gerekli puanları toplayarak Biyosensör kategorisinde 2. lik ödülüne layık görülmüştür. Öğrencilerimiz ayrıca Fen Fakültesi Kimya Bölümü Öğretim üyesi Prof. Dr. Sibel Emir DİLTEMİZ'e de kimyasal süreç konusundaki desteklerinden dolayı teşekkür ettiler. Koronavirüs Bilim Kurulu Üyesi Prof. Dr. Gülay Korukluoğlu'nun da davet edildiği panelde, alanında uzman yabancı akademisyen ve ilaç firmaları temsilcileri de pandemi ve pandemi sonrası dünyadaki duruma ve moleküler biyoloji-genetik alanındaki gelişmelere ilişkin görüşlerini açıkladılar.

Dr. Öğr. Üyesi Sayın Mert GÜL'ü ve ESTUBIO ekibi üyelerini tebrik ediyor, başarılarının devamını diliyoruz.

Haberin detayları için lütfen ESTÜ Mühendislik Fakültesi Öğrencilerinden BIOGATE Yarışmasında İkincilik Ödülü tıklayınız.