ESTÜ'den Haberler

17. Proje Fuarı ve Yarışması Gerçekleştirildi

17. Proje Fuarı ve Yarışması Gerçekleştirildi

Eskişehir Teknik Üniversitesi (ESTÜ) Mühendislik Fakültesi son sınıf öğrencilerinin dört yıllık birikimlerini sergiledikleri 17. Proje Fuarı ve Yarışması, 28 Mayıs 2024 Salı günü ESTÜ Yabancı Diller Yüksekokulu Konferans Salonunda gerçekleştirildi. Öğrenciler ve akademisyenlerin yoğun ilgi gösterdiği etkinliğe, sanayiciler de kurdukları stantlar ve gönderdikleri temsilcilerle büyük bir katılım sağladı.

Etkinliğe, ESTÜ Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Sayın Onur KAYA ve Prof. Dr. Sayın Yunus ÖZDEMİR, Mühendislik Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Sayın Hanife APAYDIN ÖZKAN ile Eskişehir Sanayi Odası (ESO) Yönetim Kurulu Başkanı Sayın Celalettin KESİKBAŞ katıldı. ESTÜ Mühendislik Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Sayın Hanife APAYDIN ÖZKAN’ın açılış konuşmasıyla başlayan etkinlikte, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Sayın Onur KAYA, ESTÜ öğrencilerine olan güvenlerini vurguladı.

Prof. Dr. KAYA, mezun olduktan sonra da üniversitelerinin her zaman öğrencilerin yanında, onlara destek olacağını belirterek, ESTÜ’lü öğrencilerin gelecekteki başarılarına olan inancını dile getirdi. Eskişehir Sanayi Odası (ESO) Yönetim Kurulu Başkanı Sayın Celalettin KESİKBAŞ ise üniversite-sanayi işbirliğinin önemine değinerek, bu iş birliğinin yenilikçiliği ve ekonomik büyümeyi destekleyeceğini ifade etti.

Etkinlikte, TÜBİTAK tarafından desteklenen 71’i üniversite öğrencileri araştırma projesi ve 36’sı sanayiye yönelik üniversite öğrencileri araştırma projesi olmak üzere toplam 210 proje yarıştı. 12 firmanın stant kurduğu ve 20’ye yakın firmanın temsilcileriyle katıldığı bu verimli ve keyifli etkinlik, dereceye giren proje ekiplerine ödüllerinin takdim edilmesi ve hatıra fotoğrafı çekilmesiyle sona erdi.

 

17. Proje Fuarı ve Yarışması’na katılarak bölümümüzü temsil eden tüm öğrenci ve danışman öğretim üyelerimize teşekkür ederiz.

 

Ayrıca, yarışmada bölüm birinci, ikinci ve üçüncü olan öğrenci ve danışmanlarımızı tebrik eder, başarılarının devamını dileriz.

 

  1. Proje Başlığı: Cosmetic Product Development via Metal Oxide Particles
    Öğrenci: Sedanur TOSUN
    Danışman: Prof. Dr. Ender SUVACI

 

  1. Proje Başlığı: Characterization of Powders Used in Additive Manufacturing and Spreadability Tool Design
    Öğrenci: Osman ERYİĞİT - Serhat AKSOY
    Danışman: Dr. Öğr. Üyesi Umut SAVACI

 

  1. Proje Başlığı: Enhancing Thermoelectric Performance of Ti₂FeNiSb₂ Double Half-Heusler Material Through Nanocomposite Approach with Tantalum
    Öğrenci: Selen KILIÇ - İrem GÖNKESEN
    Danışman: Prof. Dr. Servet TURAN, Araş. Gör. Enes İbrahim DÜDEN

 

Haber içeriğinin devamı ve diğer görseller için tıklayınız.