NG Kütahya Seramik / Proje Tabanlı Stajyer Talebi

NG Kütahya Seramik Firmasının Proje Tabanlı Stajyer Talebi Bulunmaktadır.

İlan ile ilgili detaylar aşağıdadır. Bu programa katılmak isteyenler başvuru belgelerini
aynurguneskahraman@eskisehir.edu.tr adresine gönderebilirler. Ayrıca herhangi bir soru için Arinkom’dan Aynur Hanım ile iletişime geçebilirler.

-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Porselen yer karosu ürünlerin aşınma dayanımının artırılmasına yönelik cam seramik yapıların araştırılması

Proje Konusu:

Seramik karoların kullanım alanlarına göre sahip olması gereken birçok teknik özellikler bulunmaktadır. Özellikle yoğun yaya trafiğinin olduğu alanlara döşenen mat yüzeyli seramik karoların aşınma dayanımının PEI:4 sınıfı olması beklenmektedir. Ancak özellikle koyu renkli seramik ürünlerde aşınma direncinin düşük olduğu görülmektedir. Bu da pazarda satış hacminin yakalanamaması ve müşteri kaybı; dolayısı ile ciro kaybına neden olmaktadır. Bu proje ile yüzey kaplamasının yani sır kompozisyonunun farklı hangi kristal yapılarla aşınma direncinin artırılabileceğinin araştırılması ve analizi hedeflenmektedir.

Talep Edilen Stajyer Adayda Aranan Özellikler:

·         Malzeme karakterizasyon yetkinliği,

·         Literatür araştırma ve raporlama yetkinliği,

·         Araştırmalar için yeterli İngilizce dil bilgisi,

·         Araştırma, analiz etme yetkinliği,

·         3 veya 4 sınıf öğrencisi

Polisaj işleminden geçirilmiş parlak porselen ürünler için çizilme dayanımını artıran nano kaplama malzemesinin geliştirilmesi

Proje Konusu:

60x120 ve 120x240 ebadındaki porselen ürün grupları ağırlıklı olarak full lappato olarak tanımlanan özel abrasive taşlar kullanılarak yüzeyleri parlatılmış ürünlerdir. Bu ebatların albenisi ilgili ürün gruplarını yaya trafiğinin oldukça yoğun olduğu Otel , restaurant vb. alanlar için cazip hale getirmektedir. Ancak ayakkabı ile kapalı mekanlara taşınan aşındırıcı taneler parlak olan bu ürünlerde çizilme sorununa sebep olduğu için zamanla matlaşmalar meydana gelmekte ve bu durum görselliği tamamen bozmaktadır. Bu projenin amacı; özel nano kaplamalarla birlikte çizilme dayanımının artırılmasına yönelik malzeme geliştirmektir.

Talep Edilen Stajyer Adayda Aranan Özellikler:

·         Malzeme karakterizasyon yetkinliği,

·         Literatür araştırma ve raporlama yetkinliği,